Stand van de Uitvoering 2023

Deze video duurt 1 minuut en 30 seconden

Beeldtekst: Logo Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Beeldtekst: Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) Muziek speelt

DUS-I is verantwoordelijk voor meer dan honderd subsidieregelingen. Subsidies voor onderwijsinstellingen, zorginstanties, sportorganisaties, gemeenten en (steeds vaker) burgers. We proberen dat zo goed en soepel mogelijk te doen.

Beeldtekst: DUS-I

Maar het subsidielandschap groeit. Door ambitieuze beleidsagenda's volgen regelingen elkaar in hoog tempo op. Onze aanvragers worstelen hiermee. Schooldirecteuren hebben bijna een dagtaak aan het aanvragen, administreren, monitoren en verantwoorden van subsidies. Gemeenten raken het overzicht kwijt in de hoeveelheid specifieke uitkeringen. Niet alleen de hoeveelheid documenten zorgt voor druk. Ook alle afstemming daaromheen. Dat moet beter. We moeten samenwerken aan eenvoudige en toegankelijke subsidieregelingen, in goede samenhang met elkaar. Een goede regeling start bij de leefwereld van de ontvanger. En voor een goede uitvoering is voldoende voorbereidingstijd en capaciteit nodig zodat we de standaard en kwaliteit kunnen bieden die van ons verwacht wordt. Bijvoorbeeld door het automatisch voorinvullen van al bekende gegevens bij de overheid, eenvoudige en duidelijke procedures en de zekerheid dat persoonlijk contact altijd mogelijk is.

Beeld: de Ridderzaal, ministerie van OCW, ministerie van VWS en DUS-I

Zo werken we samen aan betere publieke dienstverlening en voorkomen we dat we instellingen en burgers overvragen. Meer weten? Ga naar DUS-I.nl

Beeldtekst: Logo Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Beeldtekst: Stand van de Uitvoering www.DUS-I.nl
Muziek stopt