'Vanaf het moment dat ik bij DUS-I binnenkwam voelde ik mij welkom'
Anneli Hoekstra is 28 jaar en woont in het verre Maastricht, het zuidelijkste puntje van Nederland. Elke dinsdag pakt ze de trein en reist ze af naar Den Haag. Anneli startte bij DUS-I in coronatijd en ze begon heel toepasselijk met de coronaregelingen Tegemoetkoming amateursportorganisaties (TASO) en de Tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties (TVS). Naast deze twee regelingen werkte ze ook aan de regelingen Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties (BOSA) en de Specifieke uitkering meerkosten energie openbare zwembaden (SPUK MEOZ).
“Sinds begin 2024 werk ik aan de regeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA). BOSA is bedoeld voor amateursportorganisaties. Deze organisaties kunnen subsidie aanvragen voor bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en de aanschaf van sportmaterialen.” In haar vrije tijd vind je Anneli op het voetbalveld of op de racefiets. Ze vindt het dan ook heel leuk om aan een sportregeling te werken.
Er was echt bijna niemand op kantoor
“Vanaf het vwo ging ik naar de Erasmus Universiteit. Daar studeerde ik bedrijfskunde en daarna behaalde ik ook mijn master in marketing management.” Met weinig werkervaring begon Anneli via een detacheringsbureau bij DUS-I. “Ik had het meteen naar mijn zin en sinds januari 2023 ben ik in dienst bij DUS-I.”
“Tijdens mijn start bij DUS-I in coronatijd was er bijna niemand op kantoor. Alleen mijn buddy en de uitvoeringscoördinator van de regeling waren er. Het was een bijzondere ervaring om voor het eerst de Hoftoren binnen te lopen. Ik moest me officieel aanmelden en daarna stapte ik voor het eerst naar binnen. Het was heel apart om in een leeg kantoor te beginnen. In begin liep ik weleens een rondje op het Binnenhof en ik vond het heel bijzonder als ik daar dan bekende politici tegenkwam.”
“Ik behandel dossiers en toets of de aanvraag voldoet aan de eisen uit de regeling.”
Behoorlijke uitdaging
“Ik behandel dossiers en toets of de aanvraag voldoet aan de eisen uit de regeling. Daardoor heb ik veel contact met de aanvragers. We vullen het dossier aan met de informatie die de aanvrager aan ons verstrekt via aanvullende documentatie. Uiteindelijk sturen we een beslissing of beschikking naar de aanvrager.”
“Ook vind ik het mooi om te zien dat de echte wereld invloed heeft op ons werk. Op tv in politieke uitzendingen werd er tijdens corona gesproken over de tegemoetkomingen van de nieuwe coronaregelingen Tegemoetkoming amateursportorganisaties en de Tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties.
Voor de BOSA-regeling ligt er een behoorlijke uitdaging. De regeling is tegenwoordig behoorlijk bekend bij sportverenigingen. Alleen in de eerste maanden van 2024 zijn er al meer dan 1.000 aanvragen binnengekomen.
Iedereen staat voor elkaar klaar
“Vanaf het moment dat ik bij DUS-I binnenkwam voelde ik mij welkom. Ik vind het een open organisatie en iedereen staat altijd voor elkaar klaar. De teams waar ik tot nu toe mee heb gewerkt vind ik heel leuk. Er is een vertrouwde sfeer waar ik heel fijn in werk.”
“Met het team of met de hele organisatie doen we zo af en toe ook leuke dingen. Ik heb al een paar uitjes meegemaakt. Met ons team zijn we een keer een naar Mooie Boules geweest. We hebben daar jeu de boules gespeeld en wat gedronken.”
“We hebben regelmatig contact met de aanvragers, dus goed communiceren is belangrijk in ons werk.”
Beleidsregels vertalen naar praktijk
“Het is als subsidiemedewerker belangrijk om kennis te hebben van de regelingen waar je aan werkt. We proberen de beleidsregels te vertalen naar de praktijk, zodat we onze klanten zo goed als mogelijk kunnen helpen. We hebben regelmatig contact met de aanvragers dus goed communiceren is belangrijk in ons werk. Je moet bijvoorbeeld goed kunnen uitleggen waarom iemand wel of niet in aanmerking komt voor een subsidie. Je moet daarom een goede onderbouwing kunnen schrijven, maar ik moet het ook mondeling kunnen uitleggen aan de klant.”